Poetsdag 4 mei 2024

Op 4 mei zijn de Stolpersteine in Leiden weer gepoetst. Sommige zijn door de huidige bewoners gepoetst en de anderen zijn we als Stichting langsgegaan om te poetsen. We kregen daarbij hulp van twee belangstellenden die ook wilden meehelpen.

We verzamelden bij de Roodenburgerstraat 1a rond 9.30, daar werd uitleg gegeven over de werkwijze en toen iedereen de juiste spullen bij zich had (vooraf afgestemd) werden de adressen verdeeld en gingen we in twee teams op pad. Rond 12.30 waren alle stenen gepoetst, inclusief diverse praatjes aan de deur of op straat.

Bij sommige stenen zagen we dat bloemen waren of werden neergelegd. Ook een van de belangstellenden die ons kwam helpen had wat veldbloemen geplukt en deze werden bij de gepoetste stenen neergelegd. Ook lieten we een steentje achter als teken van ons bezoek. Al met al waren er vandaag veel mooie en liefdevolle gebaren naar hen die we met deze Stolpersteine gedenken.

De bewoners van de nieuwe adressen, waar in het afgelopen jaar stenen zijn geplaatst, hebben we gevraagd of zij het poetsen willen doen, een deel wil dit inderdaad doen, de anderen zullen we als Stichting volgend jaar weer poetsen.

Hoe het poetsen werkt, is te lezen op onze speciale poetspagina.

Wilt u ook meehelpen? Laat het ons weten op stolpersteine@herdenkingleiden.nl

 

Veel dank aan iedereen die een bijdrage leverde aan de poetsdag!

 

Voor en na