Izak Ensel, een van de namen op het Holocaust Namenmonument

Zondag 19 september 2021 is de onthulling van het Holocaust Namenmonument, een monument met de namen van de 102.000 Nederlandse Holocaustslachtoffers. Het monument staat aan de Weesperstraat in Amsterdam. Ook de namen van de slachtoffers uit Leiden staan op dit monument.

Als Stichting hebben we de naam geadopteerd van Izak Ensel. Izak werd geboren op 29 augustus 1938 in Rotterdam. Zijn ouders, Simon Ensel en Hester Drielsma, trouwden in 1931 en kregen samen vijf kinderen. Na de geboorte van het vijfde kind zijn Simon en Hester gescheiden. Izak was het vierde kind. Izak woonde korte tijd in het Joodse Weeshuis in Rotterdam, van 17 januari 1940 tot 3 februari 1940. Het grootste deel van zijn korte leven woonde Izak in het Joodse Weeshuis, Machseh Lajesoumim in Leiden, van 20 januari 1941 tot 17 maart 1943.

Hieronder is het certificaat te vinden van het Holocaust Namenmonument. Er is geen foto van Izak. Onder het certificaat staat een foto van Izak’s steen.